dijous, 22 de novembre del 2012

Actitud digital cívica


Nosaltres, com a grup, crec que tenim una actitud digital cívica ja que, com hem dit en els objectius i criteris de cerca, intentarem buscar pàgines que tinguin una autoria i que continguin una informació fiable.
Quan busques informació per a treballs acadèmics has de tenir molt en compte aspectes com l'autoria i la informació fiable ja que la majoria d'informació que hi ha a la xarxa no és de qualitat i, per tant, has d'assegurar-te d'alguna manera que el que diràs en el teu treball està justificat i és totalment cert. Així, el millor és agafar informació d'alguna institució com una universitat, biblioteca o, directament, d'algun estudiós de la matèria que t'interessa – ja sigui del seu bloc, d'algun llibre digitalitzat o algun article que estigui a la xarxa -.
Tenim una eina molt útil a les mans, però també pot resultar ser molt perjudicial ja que qualsevol pot accedir al que tu escrius i ho pot difondre de manera difamatòria o es poden apropiar l'autoria del que tu fas. Per tant, s'ha d'anar molt en compte i intentar tenir sempre una navegació segura a Internet.
També crec en allò de “no facis als altres el que no t'agradaria que et fessin a tu”, així que, és molt important no apropiar-nos les paraules dels altres i assenyalar sempre d'on hem tret la informació que utilitzem per als nostres treballs per tal de ser, també, una eina útil per a altres persones que potser que en algun moment es basen en la nostra feina per dur a terme alguna activitat.

Aina. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada