dijous, 22 de novembre del 2012

Treball en equip

Ningú va dir que fos fàcil, però amb constància i dedicació es pot aconseguir.


El primer problema amb que un topa quan fa un treball en equip a distància és coincidir tots, sempre. És difícil. Com en tots els casos, cadascú de nosaltres té la seva vida, els seus problemes, la seva feina i la majoria de vegades ha resultat complicat que tothom respongués quan tocava. També és veritat que hi ha persones que tenen més dificultats per organitzar o prendre decisions en una operació com aquesta, però això passa a tot arreu, així que crec que sempre ha d'haver-hi una persona així als grups però el realment important és que tothom faci la feina quan toca encara que no prengui la iniciativa (que a tots ens tocarà prendre quan ens toqui fer de coordinadors a cadascú de nosaltres).

Crec que amb el que hem tingut més problemes és en la constància a l'hora de respondre els missatges dels companys: de cara a properes pacs caldria que els que no ens desentenguem del projecte procuréssim ser molt més constants. D'entrada, en aquesta pac, cal dir que no hem seguit del tot els acords inicials i la freqüència de resposta als requeriments dels companys ha estat una mica irregular, així com la realització de les tasques, uns per uns motius i els altres per d'altres motius (o per l'absència d'aquests). Però ara que ja comencem a conèixer el funcionament de l'assignatura crec que amb una mica d'esforç per part de tots i sobretot amb un ferm compromís i molta constància podrem tirar endavant les següents pacs més seriosament del que hem fet amb aquesta segona.

La part bona ha estat que tots som prou tolerants i crec que mai no ha faltat el respecte en el tracte entre els integrants del grup. Ja sabem que de vegades, a l'hora de prendre decisions, cal cedir una mica i no fer sempre les coses com un vol però tanmateix crec que hem trobat la manera de repartir-nos les tasques de forma senzilla: fins ara hem seguit, en la mesura del possible, un repartiment de tasques (i de coordinació de pacs) seguint un model per ordre alfabètic de cognom.

Per altra banda, crec que tampoc no ha faltat l'ajuda als companys (i dels companys). Qui s'ha vist amb cor ha creat el blog i ha explicat a la resta el funcionament o l'ha estructurat i reestructurat, així com el wiki o el grup de Zotero. La comunicació entre els membres, tot i que irregular, ha estat fluida i respectuosa i sobretot crec que tots nosaltres som conscients que necessitem (i necessiten) l'ajuda dels altres i això és quelcom que sí que cal mantindre i tenir present en la resta de pacs per tal de seguir aprenent i fer aprendre.

Gràcies a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada